Kindercoaching

Werkwijze en tarief

Allereerst zal er een kennismakingsgesprek zijn met jou en je kind van circa 30 min.

Bij de eerste sessie zal gewerkt worden aan het opbouwen van een band.

In de sessie kijk ik samen met je kind naar zijn of haar unieke ‘eigenheid’: wat zijn de interesses van je kind? Wat vindt je kind leuk of minder leuk? Wat gaat je kind makkelijk af en waar heeft het moeite mee? Hoe ervaart je kind het leven van alledag? Zo ontstaat er voor je kind een traject op maat.

Als je dat wilt, kan ik foto’s maken van de unieke creatieve bezigheden van je kind en deze met je delen. Zo kun je zelf deel uitmaken van het trotse gevoel van je kind.

Het afsluiten van het traject zal aan de hand van een eindverslag plaatsvinden.

Wij werken aan de hand van de CPM theorie; Creativiteit, plezier en fijne motoriek.

Deze weg van coaching is zeer geschikt voor kinderen vanaf 5  t/m 15 jaar.

Wil je direct een afspraak maken? Ga dan naar contact.

Groepsdynamiek

Elke groep is bij uitstek een oefenplaats waar kinderen hun sociale vaardigheden kunnen uitproberen en verbeteren.

Dit leren ze door;

  • Te vragen mag ik mee doen
  • Initiatief te nemen en te ervaren hoe dat uitpakt
  • Compromissen sluiten over de uitwerking van een taak
  • Ruzie maken en het weer goed maken.

Het verblijf in een groep helpt kinderen bij het ontdekken wie zij zijn, wie zij willen zijn en wie ze niet willen zijn.

De natuur in

Als je echt stilstaat, echt luistert, echt kijkt dan opent de natuur een hele nieuwe wereld voor je. Het is uitdaging, het is verwondering. Hier ontmoet je jezelf!

Tijdens deze natuurervaring zullen er mooie inspirerende verhalen worden verteld. Bijvoorbeeld het verhaal over de Nijl Gans die de oude Egyptenaren beschouwden als een heilig dier. (Het digitale spel Animals is een zeer indrukwekkende toevoeging op dit geheel).

En natuurlijk Plezier; over eilanden wandelen met trekvlotjes, over loopbruggen en als je wilt zwemmen is ook dat prima.

play

Creativiteit verbetert je concentratie

Door je te concentreren op het onderwerp of je te concentreren op het verbeteren van de details, bouw je essentiële vaardigheden in focussen op. Leren concentreren op de specifieke kenmerken van een project waaraan je werkt, helpt bij het bevorderen van focusvaardigheden die nodig zijn op de werkplek of in het onderwijs.

Wat zijn de voordelen van bewegen en sporten?

  • Je kunt beter ontspannen en hebt minder last van stress.
  • Bewegen werkt goed bij somberheid, depressie en angst
  • Je kunt beter slapen, je bent minder moe en staat ’s ochtends gemakkelijker op.
  • je krijgt sterkere spieren en botten en een mooiere huid.

Sporten vergroot de mentale gezondheid en weerbaarheid. Mensen die sporten zijn mentaal gezonder. Of je nu last hebt van stress, een depressie, een angststoornis of een andere psychische aandoening, bewegen heeft een groot effect op de psychische gezondheid.” Op de korte termijn zorgt beweging ervoor dat je meer neurotransmitters en endorfine aanmaakt, waardoor je je beter voelt. Op de lange termijn versterkt beweging de wittestofbanen in de hersenen, waardoor ze meer informatie doorsturen.

De Rotary Harenkarspel is een van onze sponsoren.

Tijdens mijn presentatie was het doel om alle aanwezigen vanaf de start zelf te laten ervaren via welke weg ik als kindercoach werk.

Met een simpel tik en ontwijk spel was dat doel snel bereikt.

De woorden die als eerst bij hun opkwamen kun je zien in het woordveld, het zijn de woorden die ook juist mijn werkwijze als kindercoach duidelijk maken.

play